Klar grönsakssoppa

Serverar: 4 portioner

Den här smakrika måltiden är snabb att göra och det är fantastiskt enkelt - den lagar nästan sig själv.

Ingredienser

  • 2 små morötter
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1 lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tomat
  • 1 dl majskorn
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk hackad persilja
  • 4 msk lättyoughurt
  • ½ - 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansa, skölj och skiva morötter och selleri fint. Skala och hacka löken. Smält margarinet och fräs de beredda grönsakerna mjuka, ca 10 minuter under omrörning.
    2. Sköllj, kärna ur och tärna tomaten. Tillsätt tomat, majs och ärter till morots- och selleriblandningen. Häll på buljongen, pressa i vitlöksklyftorna och smaksätt med timjan. Ge alltsammans ett uppkok, sänk värmen och låt sjuda långsamt tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen. Rör ner persiljan.
    3. Skeda upp soppan i djupa tallrikar. Klicka ner 1 msk youghurt i varje tallrik och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Soppa för ruggiga höstdagar
    Visst är det verkligen härligt att det blivit så populärt med soppa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben