Den här smakrika måltiden är snabb att göra och det är fantastiskt enkelt - den lagar nästan sig själv.
Ingredienser
2 små morötter
2 stjälkar blekselleri
1 lök
1 msk smör eller margarin
1 tomat
1 dl majskorn
1 dl gröna ärter
1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
2 msk hackad persilja
4 msk lättyoughurt
½ - 1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Instruktioner
- Ansa, skölj och skiva morötter och selleri fint. Skala och hacka löken. Smält margarinet och fräs de beredda grönsakerna mjuka, ca 10 minuter under omrörning.
- Sköllj, kärna ur och tärna tomaten. Tillsätt tomat, majs och ärter till morots- och selleriblandningen. Häll på buljongen, pressa i vitlöksklyftorna och smaksätt med timjan. Ge alltsammans ett uppkok, sänk värmen och låt sjuda långsamt tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen. Rör ner persiljan.
- Skeda upp soppan i djupa tallrikar. Klicka ner 1 msk youghurt i varje tallrik och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Soppa för ruggiga höstdagar
Visst är det verkligen härligt att det blivit så populärt med soppa...