Klassisk glassandwich

Serverar: 8 portioner

Visst är hemmagjort alltid godast och roligast att bjuda på. Denna glassmacka är en hemgjord version av GB-sandwichen.

Ingredienser

  • Glass
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 dl standardmjölk
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • Mjuka chokladkex
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 äggula
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker fluffigt till glassen. Rör i grädde, mjölk och vaniljpulver. Följ instruktionerna till din glassmaskin och kör smeten tills den börjar likna mjukglass. Lägg ett smör- eller bakplåtspapper i en limpform som rymmer 2 liter. Häll i glassmeten och frys glassen i minst 1 timme.
    2. Vispa smör och socker pösigt till kexen. Tillsätt äggula och vaniljpulver. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det bildas en deg. Plasta in degen och lägg i kylen att vila 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Skär ut lagom stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och gör små dekorativa hål med en gaffelspets eller liknande.
    5. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka. Låt kallna.
    6. Stjälp upp glassen ur formen och skär bitar som passar kakorna. Lägg en bit glass mellan kexen och ät direkt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben