Klassisk Grönpepparfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett gammalt recept som jag inte ens vet upphovskällan till men den är mycket god och snabb och lättlagad vilket tilltalar mej :)

Ingredienser

  • 500 gram fläskfilé
  • 1 gul lök (kan uteslutas)
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grov- eller mellanmalen svartpeppar
  • 1 msk torkad hel grönpeppar
  • 2 dl köttbuljong ( kalvfond eller buljongtärning+vatten)
  • 2 dl (lätt) creme fraiche
  • 1 msk saft av citron
  • 1 msk soja
  • 3 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. 1) Putsa och skär fläskfilén i ca 2 cm breda bitar.Bulta ut bitarna lätt med knuten näve. (2) Skala och finhacka lölen) 3) Fräs köttet i matfettet i en stekpanna, ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och svartpeppar. Ta upp köttet. (4) Fräs löken i samma stekpanna) 5) Blanda, buljong, creme fraiche, citronsaft, soja och grönpeppar i stekpannan och låt koka samman i ca 5 minuter. 6) Lägg ned köttet i såsen och låt puttra ytterligare 5 minuter. Strö över persilja
    2. Serveras med t ex kokt,pressad potatis, hasselbackspotatis eller varför inte ris, bulgur eller quinoa? Broccoli blandat med körsbärstomater är också gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben