Klassisk rabarbergelé

Serverar: 8 portioner

En gammal goding, läckert och gott! Servera med vispad grädde...

Ingredienser

  • 1-1½ kg späd rabarber, skivad
  • 1½ l vatten
  • 2½ dl strösocker
  • 20 gelatinblad
  • ½ citron, saft
  • 1 påse mandelflis
  • Instruktioner

    1. Koka rabarber med socker och vatten 10 – 15 min.
    2. Slå upp i silduk och låt den självrinna.
    3. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten 5 min.
    4. Hetta upp saften, smaksätt med citron. Fiska upp gelatinet och låt det smälta i den heta saften. Ta den av värmen och fortsätt röra då och då till den tjocknar.
    5. Slå upp i vattensköljd form och ställ i kyl över natt.
    6. Doppa formens undersida hastigt i hett vatten och vänd upp gelén.
    7. Ställ genast i kyl så den stadgar sig.
    8. Rosta mandelflis i torr stekpanna och garnera.
    9. Vispad grädde till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben