Klassisk vaniljsås

Serverar: 4 portioner

Härligt hemlagad sås på äkta vanilj..så gott!

Ingredienser

  • ½ vaniljstång
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl Arla vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk potatismjöl
  • Instruktioner

    Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 min. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen. Vaniljstången kan ersättas med 1 msk vaniljsocker som rörs ner i den kalla såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    hartmut21 2 oktober 2011

    Gjorde såsen i fredags till en fruktkaka, den blev mycket uppskattad, tack för recepten.

    MrsC 2 oktober 2011

    Tack :-D

    tingelingis 10 september 2014

    Supergod och enkel. Nu kommer jag aldrig mer köpa färdig pulversås. Tack för receptet!

    Tinjep 1 november 2015

    Gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben