Serverar: 4 portioner
Härligt hemlagad sås på äkta vanilj..så gott!
Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 min. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen. Vaniljstången kan ersättas med 1 msk vaniljsocker som rörs ner i den kalla såsen.
Gjorde såsen i fredags till en fruktkaka, den blev mycket uppskattad, tack för recepten.
Tack :-D
Supergod och enkel. Nu kommer jag aldrig mer köpa färdig pulversås. Tack för receptet!
Gott!