Klassiska oxrulader med gräddsås och potatismos

Serverar: 4 portioner

Ljuvligt gott!

Ingredienser

  • 600 g oxkött av innanlår
  • 1-2 inlagda saltgurkor
  • 8 små ansjovisfiléer
  • Svensk senap
  • 1 knippe persilja
  • Smör
  • 1½ msk konc. köttfond
  • 3 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 ½ msk smör
  • 1 ½ msk mjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Potatismos
  • 900 g potatis
  • 50-75 g smör
  • 3 dl gräddmjölk, drygt
  • 1 krm muskotnöt
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 3 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 8 tunna skivor och platta ut dem. Skär saltgurkan i 8 skivor. Lägg ut köttbitarna på en skärbräda, salta och peppra. Bred lite senap på varje köttbit. Lägg på en skiva gurka, ansjovis och en kvist persilja. Rulla ihop och fäst ruladerna med en tandpetare.
    2. Bryn ruladerna runt om i smör i en stekgryta. Blanda vattnet och fonden, häll ner i grytan. Lägg på ett lock och låt ruladerna koka på svag värme- i ca 40 minuter eller tills köttet är mört. Lyft bort ruladerna när dom är färdiga.
    3. Blanda ner grädden och ansjovisspadet. Koka ihop alltsammans några minuter. Blanda smör och mjöl, red av såsen och smaka av med salt och peppar.
    4. Servera potatismoset till. Bjud gärna rivna morötter, lingonsylt och inlagd gurka till denna rätt. Smaklig spis!

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben