Klickbröd med vitlök

Serverar: 6-12 portioner

Tid: 45 minuter

Goda till soppa fisk ,kött eller sallad.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 2 msk smör el margarin
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja
  • Garnering
  • Gourmetsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl,salt och bakpulver i en bunke eller matberedaren. Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Klicka ut degen till 12 bullar på en bakpappersklädd plåt.
    2. Gör fyllningen: Rör matfettet mjukt tillsammans med pressad vitlök. Skölj av och hacka persiljan. Tillsätt den i smöret. Gör med mjölat finger en liten grop i varje . Fördela vitlökssmöret i groparna. Tryck till degen lite runt om så att inte smöret rinner ut under gräddningen . Strö över lite gourmetsalt på varje klickbröd . Grädda mitt i ugnen ca 12 min . Låt svalna något på galler innan dom serveras

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben