Klickkakor med choklad

Serverar: 20 portioner

Visst händer det att man blir sugen på en liten kaka - och vill ha den direkt! De här små läckerbitarna blir snabbt färdiga och sedan är det bara att njuta!

Ingredienser

  • 50 g mörk blockchoklad
  • 75 g smör eller margarin
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk malen ingefära
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka blockchokladen för hand eller i en matberedare. Rör samman matfett och socker poröst i en bunke. Tillsätt ägget.
    2. Blanda mjölet med bakpulver och ingefära. Rör ner mjölblandningen i sockersmeten tillsammans med den hackade blockchokladen.
    3. Klicka ut smeten till 20 kakor, med hjälp av två skedar, på en bakpappersklädd plåt.
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt dem kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben