Knäck

Serverar: 70 portioner

God seg knäck

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl hackad mandel
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka tills det klara kulprovet. Det ska helst komma upp i 122 °C. När det klarat kulprovet häller du upp i knäckformar och låter de stelna på ett svalt ställe.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10
    4.4
    100
    25

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Glass-för stora och små
    Numera är det en självklarhet att vi kan äta glass mest varje dag o...

    Gåslever och Sauternes
    I Frankrike ingår ofta ett glas Sauternes om man beställer gåslever...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben