Knäck

Serverar: 75 portioner

Tid: 40 minuter

gott :)

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl grädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 50 g smör eller margarin ( ej nödvändigt )
  • 1/2 - 3/4 dl skorpmjöl ( om du vill dryga ut smeten )
  • Instruktioner

    Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad gryta, Koka massan i ca 30-40 minuter. Rör om då och då . Hacka mandeln under tiden och ställ upp knäcformarna på plåtar . Gör kulprovet med jämna mellanrum, d.v.s. droppa lite av massan i kallt vatten. Kan massan rullas till en fast kula är knäcken färdig. Tillsätt då snabbt mandeln och ev. matfett och skorpmjöl. rör om och häll upp i knäckformar. ställ svalt och låt stelna.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10
    4.4
    100
    25

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Glass-för stora och små
    Numera är det en självklarhet att vi kan äta glass mest varje dag o...

    Gåslever och Sauternes
    I Frankrike ingår ofta ett glas Sauternes om man beställer gåslever...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben