Knäck

Serverar: 60 portioner

Klassiskt julgodis.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 1 dl mandel
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Hacka mandeln (skålla den om du önskar). 2. Blanda alla ingredienser, utom mandel och smör, i en vid gryta, Sätt i en hushållstermometer och koka kraftigt till 125 grader, det tar ca 15 minuter. 3. Blanda i mandel och smör och fördela smeten i knäckformar. Låt stelna.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10
    4.4
    100
    25

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Glass-för stora och små
    Numera är det en självklarhet att vi kan äta glass mest varje dag o...

    Gåslever och Sauternes
    I Frankrike ingår ofta ett glas Sauternes om man beställer gåslever...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben