Knäck

Serverar: 20-30 portioner

Kulprov: häll några droppar av smeten i iskalt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl hackad mandel
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. 2.Koka utan lock , rör om då och då tills smeten håler kulprovet. Koktid ca 15-30min. 3.Ställ ut knäckformar. 4. Fördela smeten i formarna. 4. Låt stelna i kylen minst 2tim

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10
    4.4
    100
    25

    Kommentarer (1)

    JanBratt 15 september 2008

    Knäck är gott

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Glass-för stora och små
    Numera är det en självklarhet att vi kan äta glass mest varje dag o...

    Gåslever och Sauternes
    I Frankrike ingår ofta ett glas Sauternes om man beställer gåslever...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben