Hacka chokladen. Skölj citronen noggrant. Riv skalet. Rör ned skalet och den hackade chokladen i grundsmeten: Vispa ägg och socker pösigt i bunke. Smält smöret, häll i mjölken och koka upp. Rör den heta vätskan i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker. Häll ned i bunken. Rör smeten slät, men så lite som möjligt. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda i ca 210° i 18-20 minuter.
Goda chokladmuffins med en liten knäckig smak. När jag bakade så blev 12 stora muffins. Jag kommer att baka dessa igen och då kommer jag nog att pröva och ta i mer hackad choklad än vad som står i receptet.
svendler10 december 2009
Citron kanske vore bra att ha med i ingredienserna?=)
Tesan9420 december 2010
Vart hittar man fazer ögon knäck choklad? Finns det i vanliga affärer eller är det i mer utvalda affärer?
Melina_mlb4 december 2011
Citronen är inte med i ingredienserna du nämner. Ska den varamed alls? Och exakt var i ungnen gräddar man, nederst eller mitten? Inte så duktig i bakandets värld så vill få det rätt från början ;) Tack!
Goda chokladmuffins med en liten knäckig smak. När jag bakade så blev 12 stora muffins. Jag kommer att baka dessa igen och då kommer jag nog att pröva och ta i mer hackad choklad än vad som står i receptet.
Citron kanske vore bra att ha med i ingredienserna?=)
Vart hittar man fazer ögon knäck choklad? Finns det i vanliga affärer eller är det i mer utvalda affärer?
Citronen är inte med i ingredienserna du nämner. Ska den varamed alls? Och exakt var i ungnen gräddar man, nederst eller mitten? Inte så duktig i bakandets värld så vill få det rätt från början ;) Tack!