Knäckig äppelkaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Vem vill motstå en god äppelkaka?

Ingredienser

  • 200 gr margarin
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk grädde eller mjölk
  • Äpplen, skalade och skivade
  • Kanel
  • Instruktioner

    Smält margarinet och blanda i alla ingredienser utom äpplen och kanel. Låt den koka samman. Lägg äpplen i en pajform och pudra över kanel. Hälls knäcksmeten ovanpå. Grädda i 200 gr i ca 15 minuter. Smeten ska ha fått fin färg. Ät och njut! Tillsammans med vaniljsåså

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (5)

    Tine 30 april 2008

    Otroligt god äppelpaj Tack för receptet Tine

    bastian46 25 oktober 2008

    Wow så gott.... Verkligen knaprigt täcke med mosade äpplebitar under. Jag åt den med marsansås. Det smakade beroendeframkallande. Å så enkelt att göra. Tack för receptet.

    barbrol 14 november 2008

    Tack för receptet! Det blir en bra efterrätt när vi har gåsmiddag. Det är härligt med lättlagad god mat. Barbro

    jeannal 29 september 2010

    Mycket god, kommer att göra denna många gånger framöver :-)

    barulwen 15 november 2011

    Den blev mycket god! Kommer att göras fler gånger. Tänker öka receptet och göra den i långpanna nästa gång jag ska stå för fikat på jobbet.

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben