Knäckig äppelkaka

Serverar: 10 portioner

Har inte provat, men låter gott!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 äpplen
  • Rivet skal av en ½ citron
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 msk socker
  • Toscasmet
  • 1 dl hasselnötkärnor
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    * Sätt ugnen på 225 grader. * Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. * Tryck ut den i pajformen. * Nagga med gaffel. * Låt vila kallt 30 minuter. * Förgrädda pajskalet 10 minuter. --- * Skala och skär äpplena i tunna skivor. Lägg dessa och citronskalet i pajskalet. * Blanda potatismjöl och socker och strö över äpplena. --- * Grovhacka nötterna och lägg dem tillsammans med övriga ingredienser till glasyren i en kastrull. Koka upp. * Bred smeten över äpplena. * Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. * Servera med vispgrädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben