Ett urklipp i en gammal receptsamlarbok.
En kanelddoftande, välsmakande kaka som är god både till kaffet och tekoppen!
Kom ihåg att använda en form på 2 liter!
Ingredienser
175 g matfett (hälften av vardera smör och margarin)
2,5 dl socker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2,5 dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
Fyllning
1 dl strösocker
1 tsk kanel
Instruktioner
Rör matfett och socker riktigt vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i sänder. Rör sedan ner vetemjölet, som först blandats med vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda till sist ner gräddfil som först blandats ihop med bikarbonat. Varva sedan smeten med matskedar av fyllningen i en smord och bröad 2-liters form. Spara lite också för att strö över den färdiga kakan.