Knäckig Kanelkaka

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett urklipp i en gammal receptsamlarbok. En kanelddoftande, välsmakande kaka som är god både till kaffet och tekoppen! Kom ihåg att använda en form på 2 liter!

Ingredienser

  • 175 g matfett (hälften av vardera smör och margarin)
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl gräddfil
  • 1 tsk bikarbonat
  • Fyllning
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker riktigt vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i sänder. Rör sedan ner vetemjölet, som först blandats med vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda till sist ner gräddfil som först blandats ihop med bikarbonat. Varva sedan smeten med matskedar av fyllningen i en smord och bröad 2-liters form. Spara lite också för att strö över den färdiga kakan.
    2. Grädda i 175 grader i ca 60 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben