Knäckig rabarberpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Den är verkligen god. Inte så krånglig att göra.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 150 g smör
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 dl grädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Skär rabarbern i små bitar och lägg dem i botten på en ugnsfast form. Strö på lite socker. Smält smöret i en kastrull, häll i sirapen och grädden. Vispa ihop och dra kastrullen från plattan.
    2. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och socker i en skål. Blanda ihop detta med kastrullröran. Bred smeten över rabarberna och grädda 25-30 minuter i 175 graders ugn eller tills ytan fått fin färg och ser knäckig ut.
    3. Servera ljummen med glass eller vaniljvisp.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (9)

    Katzy 21 maj 2008

    MMMMMMMmmmmmmm supergott. Den godaste rabarberpaj jag någsin har ätit.

    systeryster 25 maj 2008

    Jättegod varm med vispgrädde.Både syrligt och knäckigt söt med den svala vispgrädden, mums!

    Matlotta 20 juli 2008

    Mycket god paj serverade den med glass mums

    eke85 20 juli 2009

    Verkligen värt en 5! Godaste rabarberpajen jag ätit :-)

    odenanzo 1 juni 2010

    Den utan tvekan godaste rabarpajen jag någonsin stoppat i munnen! :) Tack för receptet!

    chattas 15 juni 2010

    Så himla god! Åt den ljummen med vaniljvisp, MUMS!!!!!

    stunberg 15 juli 2010

    Supergod!!! Sparad i min kokbok och en given 5a!

    jebong 25 april 2011

    Hela familjen instämmer i övriga kommentarer - den godaste paj vi någonsin ätit!!!!

    Monika46 15 juni 2012

    Underbart god... Lätt att göra dessutom... En femma från mig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben