Knäckig smulpaj med blåbär, glutenfri

Serverar: 12 portioner

Super god smulpaj med havremjöl och mandelmjöl.

Ingredienser

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 150 g socker
  • 100 g havremjöl, glutenfritt
  • 120 g mandelmjöl
  • 120 g maizena majsstärkelse
  • Fyllning
  • 250-300 g blåbär, färska eller frysta
  • 1½ msk maizena majsstärkelse
  • 2-3 msk socker
  • Servering
  • Vaniljglass eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig värme.
    2. Blanda smör, socker, havre- och mandelmjöl samt maizena till en smulig deg. Blanda blåbären försiktigt med maizena och socker och lägg dem i en pajform.
    3. Täck bären med smuldegen och grädda pajen mitt i ugnen i 15-20 minuter. Servera den gärna med vaniljglass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben