Underbar, jag har gjort denna sedan jag var liten, enkel och lättgjord. Inga problem för barn att göra denna. Jag brukar alltid strunta i ärtorna och har ibland i någon annan örtkrydda än krassen ex. basilika. Dock kan även den uteslutas. Kanongod favorit inom släkt och vänner
Ingredienser
1 kg fasta potatisar
4 msk majonnäs
2 dl crème fraiche
2 msk mjölk
1 tsk ljus senap
1 medelstor lök
1 bunt gräslök
1 ½ tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
2 dl gröna ärtor (kan uteslutas)
2 msk klippt krasse
2 tomater eller 8 körsbärstomater
Instruktioner
- Skölj potatisen och lägg den i en kastrull. Häll på vatten så att det precis täcker potatisen. Koka upp, sänk värmen, låt koka tills potatisen är mjuk - prova med en spetsig kniv. Häll bort kokvattnet och skölj potatisen i kallt vatten. Skala potatisarna och lägg i en skål för att svalna.
- Blanda majonnäsen med crème fraiche, mjölk och senap. Skala löken och hacka den fint, rör ner den i såsen tillsammans med den sköljda och finklippta gräslöken.
- Rör ner ärtorna i salladssåsen, använder du frysta ärtor behöver de inte tinas först. Smaka av med salt och peppar. Kom ihåg att lite av kryddorna försvinner då potatisen läggs i.
- Skiva de kalla potatisarna och vänd ner dem i såsen. Låt salladen stå en halvtimme så att potatisen får ta smak.
- Lägg i en stor skål eller burk och dekorera med små tomatklyftor och krasse
Liknande recept
Kommentarer (0)