Knattarnas Potatissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Underbar, jag har gjort denna sedan jag var liten, enkel och lättgjord. Inga problem för barn att göra denna. Jag brukar alltid strunta i ärtorna och har ibland i någon annan örtkrydda än krassen ex. basilika. Dock kan även den uteslutas. Kanongod favorit inom släkt och vänner

Ingredienser

  • 1 kg fasta potatisar
  • 4 msk majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk mjölk
  • 1 tsk ljus senap
  • 1 medelstor lök
  • 1 bunt gräslök
  • 1 ½ tsk salt
  • 1/4 tsk vitpeppar
  • 2 dl gröna ärtor (kan uteslutas)
  • 2 msk klippt krasse
  • 2 tomater eller 8 körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Skölj potatisen och lägg den i en kastrull. Häll på vatten så att det precis täcker potatisen. Koka upp, sänk värmen, låt koka tills potatisen är mjuk - prova med en spetsig kniv. Häll bort kokvattnet och skölj potatisen i kallt vatten. Skala potatisarna och lägg i en skål för att svalna.
    2. Blanda majonnäsen med crème fraiche, mjölk och senap. Skala löken och hacka den fint, rör ner den i såsen tillsammans med den sköljda och finklippta gräslöken.
    3. Rör ner ärtorna i salladssåsen, använder du frysta ärtor behöver de inte tinas först. Smaka av med salt och peppar. Kom ihåg att lite av kryddorna försvinner då potatisen läggs i.
    4. Skiva de kalla potatisarna och vänd ner dem i såsen. Låt salladen stå en halvtimme så att potatisen får ta smak.
    5. Lägg i en stor skål eller burk och dekorera med små tomatklyftor och krasse

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben