Körsbärskokta glasrabarber med vaniljpudding, maräng och lättvispad grädde.

Serverar: 4 portioner

En oförglömlig efterrätt som gästerna kommer att fråga efter receptet. 3 överraskningar i 1.

Ingredienser

  • 4 stora rabarberstänger
  • 2 dl socker
  • 4 dl frysta körsbär
  • Vaniljpudding
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 100 g äggula
  • 1 vaniljstång
  • Marängbotten
  • 110 g rumstempererat smör
  • ½ dl socker
  • 1 ½ äggulor
  • ½ dl mjölk
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Servering
  • 8 msk grädde
  • Hallon och blåbär
  • Instruktioner

    1. Skala rabarbern. Koka upp socker med körsbär, slå det över rabarbern. Låt stå och dra tills rabarbern är klar helt igenom. Kyl ner. Skiva rabarbern på längden.
    2. Vaniljpudding: Koka upp mjölk och grädde med vaniljstången. Slå på övriga ingredienser under kraftig omrörning. Baka klart i ugn på 175 grader 10-15 minuter tills äggen satt sig. Kyl ner. Skär ut bitar.
    3. Marängbotten: Rör smör och socker poröst. Rör ner äggulor, mjölk, mjöl och bakpulver. Stryk ut i form i önskad tjocklek. Vispa upp äggvitorna, blanda 1 dl socker och vaniljsocker och vänd ner äggvitorna. Bred detta över den andra smeten och baka på 175 grader i 15-20 minuter.
    4. Vispa grädden lätt. Arrangera rabarberna, vaniljpuddingen och marängbottnen med grädden och bären.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben