Körsbärsmuffins

Serverar: 12 portioner

Dessa goda muffins med söta körsbär blir bäst i en teflonform för 12.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 200 g urkärnade körsbär
  • 1/4 dl socker
  • 2 msk maizena
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vispa smör och socker ca 1 minut. Vispa ned äggen, ett i taget, och blanda i mjölken. Rör ned äggsmeten i skålen med mjölblandningen och fördela 2/3 av denna smet i muffinsformarna.
    3. Blanda de urkärnade körsbären med socker och maizena och fördela dem på smeten i muffinsformarna. Klicka över resten av smeten och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Tutish 18 juli 2009

    Jättegoda, de var uppskattade!:) men själv gjorde jag hälften i teflonform och hälften i pappersformar, papper var att föredra.. Men annars så var det kanoners:) Tack tack.

    mammakavat 1 augusti 2009

    KANON GODA !!!! "Nu kan vi äta goda muffins hela året "....sa gubben! oj oj oj.. Eftersom vi har 60 körsbär träd, så kanske du förstår att ..you made my day.. Har försökt trolla in körsbär lite här och där, men seriously... dom här var riktigt goda! Så tycker jag att en muffins skall smaka! (fast varje dag???...som tur är vet jag vem som sköter köket) åsa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben