Körsbärsmuffins med spröd marängglasyr

Serverar: 18 portioner

Körsbärslikören ger de här muffinsen en härlig smak.

Ingredienser

  • 225 g osaltat, rumstempererat smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 3/4 dl extra fint vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 2 msk kirsch (körsbärsvin)
  • Glasyren
  • 6 1/4 dl florsocker
  • 225 g osaltat smör
  • ½ krm salt
  • Röd karamellfärg
  • Ev 18 konserverade körsbär av syrlig sort, med stjälkar
  • 4 maränger, ej för stora
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader. Placera ut 18 muffinsformar gärna i muffinsplåt.
    2. Vispa samman alla ingredienser till muffinsen i en skål med elvisp till en jämn smet. Skeda smeten i formarna och grädda i 20 minuter. Ta ut plåtarna och låt svalna i 5 minuter. Låt sedan muffinsen svalna helt på galler.
    3. Glasyren: Vispa med elvisp florsocker, smör och salt i en skål till en jämn smet. Tillsätt några droppar karamellfärg och vispa väl tills allt blivit rosa. Lägg marängerna i en liten plastpåse och knyt igen och krossa dem lätt med en brödkavel. Rör försiktigt ner marängkrosset i glasyren. Bred glsar på de svala muffinsen och garnera med ett körsbär.
    4. Förvar utan glsyr i lufttät burk i upp till 3 dagar eller i frys i upp till 3 månader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben