Körsbärsmuffins med glasyr

När jag provade dessa så köpte jag körsbar i burk som låg i någon slags sprit. Jag slog i både bär och sprit och det blev toppen gott! Nästa gång så får jag köpa 2 burkar så jag har till garneringen också!

Ingredienser

  • 500 g söta körsbär
  • 125 g margarin
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk körsbärslikör/saft/essence
  • 80 g hackad mandel
  • Glasyr
  • 100 g Philadelphiaost
  • 5 msk florsocker
  • 1 msk körsbärslikör/saft/essence
  • 2 droppar röd karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Skölj och kärna ur körsbären. Låt dem rinna av väl i ett durkslag. Rör matfettet med socker och vaniljsocker till en krämig massa. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör i det omväxlande med likören/saft/essence. Vänd försiktigt i mandel och bär. Fördela smeten i formarna. Placera muffinsplattan på nedersta falsen i 175°C och grädda ca 15 min.
    2. Rör färskosten och florsockret med likören/saft/essence och karamellfärgen. Bred glasyren på muffinsen och dekorera gärna med ett helt körsbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben