Körsbärsoppa med vin

Ungersk fruktsoppa. Lätt och uppfriskande. Kan sparas i kylskåp flera dagar.

Ingredienser

  • 300 g körsbär
  • 1 äggula
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl rödvin
  • Ca 3-4 msk råsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 msk riven citronskal
  • Ca 7 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skölj och kärna ur körsbären.
    2. Blanda vatten, råsocker, kanel och körsbär i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
    3. Vispa ihop matlagningsgrädde med äggula och häll över, rör medan det kokar upp och koka ca 2 min. Ta av kastrullen tillsätt vin och citronskal. Låt svalna.
    4. Servera soppan avsvalnad eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben