Kött och rotfruktsgryta

Viktväktarrecept

Ingredienser

  • 400 g grytbitar av nötkött
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 3 dl öl klass 1 eller köttbuljong av tärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 250 g potatis skalad
  • 200 g kålrot
  • 125 g palsternacka
  • 100 g morot
  • 200 g purjolök
  • 125 g minimajskolvar
  • 1 ½ dl stark köttbuljong av tärning
  • ½ tsk blandade örtkryddor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Vänd köttbitarna i mjölet. Lägg köttet i en gryta. Tillsätt öl eller buljong och tomatpuré.
    2. Dela potatisen, kålroten och palsternackan i bitar skär moroten och purjolöken i skivor. Blanda grönsakerna med köttet i grytan, tillsätt resten av buljongen, örtkryddorna, salt och peppar.
    3. Låt grytan koka på svag värme under lock till köttet är mört och grönsakerna mjuka, ca 1 timme.

    Liknande recept

    1 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben