Köttbullar á la GI

Hemlagade köttbullar är bäst!

Ingredienser

  • 250 g fläskfärs
  • 250 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 krm kryddpeppar, malen
  • 1 krm ingefära, malen
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Skala den gula löken och hacka halva löken fint. Fräs den i smör och blanda med färsen.
    2. Riv resten av löken fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.
    3. Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund, cirka 15-20 minuter.
    4. Ta fram köttbullarna och bryn dem i omgångar i smör tills de får en jämn, fin och brun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben