Enkelt sätt att göra många fettsnåla köttbullar.
Ger 150 st.
Ingredienser
2 kg köttfärs (1 kg älg eller nöt, 1 kg fläsk- eller blandfärs)
3 dl skorpmjöl
5 ägg
1 grönsaks- och en mörk oxbuljongtärning
2 ½ tsk salt
1 tsk svart eller kryddpeppar (mald med kvarn)
5 gula lökar
Instruktioner
- Blanda köttfärsen precis som vanligt i en bunke för hand. Eventuellt kan litet grädde tillföras det hela. Buljongen löses i litet vatten (½ - 1 dl). Tillsätt kryddorna till buljongen. Skorpmjölet låter jag svälla i de lätt söndervispade äggen och den i foodprocessorn mixade löken. (Att mixa löken i foodprocessorn går bäst om man tillsätter ½ dl av buljongen.) Blanda all väl i bunken. Denna sats ger 120 - 150 köttbullar av lagom storlek och oerhört vettig smak.
- Lägg köttbullarna ej för tätt på en smörad långpanna. (6*8=48 stycken i taget.) Grädda på andra falsen underifrån i 5 min i175°. Skaka plåten. Sätt in plåten mitt i ugnen och skaka sedan långpannan var 5:e minut.
- Total tid i ugnen 25 – 30 min.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...