Köttbullar i långpanna

Tid: 2 timmar

Enkelt sätt att göra många fettsnåla köttbullar. Ger 150 st.

Ingredienser

  • 2 kg köttfärs (1 kg älg eller nöt, 1 kg fläsk- eller blandfärs)
  • 3 dl skorpmjöl
  • 5 ägg
  • 1 grönsaks- och en mörk oxbuljongtärning
  • 2 ½ tsk salt
  • 1 tsk svart eller kryddpeppar (mald med kvarn)
  • 5 gula lökar
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärsen precis som vanligt i en bunke för hand. Eventuellt kan litet grädde tillföras det hela. Buljongen löses i litet vatten (½ - 1 dl). Tillsätt kryddorna till buljongen. Skorpmjölet låter jag svälla i de lätt söndervispade äggen och den i foodprocessorn mixade löken. (Att mixa löken i foodprocessorn går bäst om man tillsätter ½ dl av buljongen.) Blanda all väl i bunken. Denna sats ger 120 - 150 köttbullar av lagom storlek och oerhört vettig smak.
    2. Lägg köttbullarna ej för tätt på en smörad långpanna. (6*8=48 stycken i taget.) Grädda på andra falsen underifrån i 5 min i175°. Skaka plåten. Sätt in plåten mitt i ugnen och skaka sedan långpannan var 5:e minut.
    3. Total tid i ugnen 25 – 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben