Köttfärs Jambalaya

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En god lite annorlunda köttfärssås med både curry och cayennepeppar.

Ingredienser

  • 600 g köttfärs (gärna blandfärs)
  • 1 st purjolök
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 msk matfett
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ - 1 dl chilisås
  • 1 msk kött fond
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 kg oskalade räkor
  • 1 burk annansringar (liten)
  • 100 g jordnötter
  • Instruktioner

    1. Börja med att ansa paprikorna och purjolöken. Fräs grönsakerna i matfett några minuter. Tag upp dem.
    2. Fräs lite mattfett tillsammans med curryn i en gryta.
    3. Tillsätt färsen och bryn den så den blir smulig men inte allt för små smulor. Lägg tillbaka grönsakerna och rör om till färsen är genomstekt och grönsakerna mjuknat något.
    4. Vipsa grädden och blanda med chilisåsen, köttfond och cayennepeppar.
    5. Skala räkorna. Blanda färsen med räkor, annansbitar och jordnötter men spara lite till garnering. Vänd ner chiligrädden och värm försiktigt någon minut. Rör inte för mycket.
    6. Strö över garneringen och servera genast med kokt ris eller bakad potatis, sallad och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben