Köttfärs med potatistäcke

Serverar: 4 portioner

Köttfärsrätter är alltid populära. Här en allt-i-ett-rätt. Bekvämt.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk riven gul lök
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 dl mjölk
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 2-3 tomater
  • 6-8 potatisar
  • Smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärsen med ägg, vetemjöl, kryddor, lök och persilja. Späd med mjölken, lite i sänder, till en ganska lös färs.
    2. Ansa morötter och purjolök. Skär i tunna strimlor.
    3. Fräs upp grönsakerna i lite matfett i en stekpanna så att de blir mjuka men inte får färg.
    4. Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva potatisen ganska tunt.
    5. Lägg färsen i en smord, ugnssäker form, lägg grönsakerna ovanpå, sedan tomatskivorna. Täck till sist hela ytan med potatisskivorna.
    6. Klicka över lite matfett och grädda i ugn vid 175 grader i ca 20 minuter. Öka därefter värmen till 200 grader och grädda ytterligare ca 25 minuter tills färsen är genomgräddad och potatisen fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Claes5 3 oktober 2010

    Toppengod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben