Köttfärs- och broccoligratäng

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 500 g färsk eller djupfryst broccoli
  • 500 g köttfärs
  • 1 förpackning (500 g) krossad tomat
  • 2 dl riven, lagrad ost
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk oregano
  • 1 krm chilipeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Ansa och skär broccolin i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 2-3 min eller följ anvisningen på förpackningen. Låt broccolin rinna av och lägg den i en ugnssäker form.
    3. Stek köttfärsen i oljan tills den blivit smulig och fått färg. Krydda med salt, oregano samt chilipeppar. Fördela färsen över broccolin.
    4. Häll på de krossade tomaterna och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 min. Servera gratängen med bröd och en blandad sallad.

    Liknande recept

    4.9
    45 min
    4-6
    16

    Kommentarer (13)

    evaldo 9 juni 2008

    Hej jag har provat ditt recept på köttfärs och broccoligratäng och den var jättegod. Du får några bilder som tack. Yngve

    Tine 12 juni 2008

    Oj, va gott ! Alla i familjen blev hel förtjusta, värkligen ett lätt och snabbt recept. Tack för ett bra recept Tine

    Tine 12 juni 2008

    Oj, va gott ! Alla i familjen blev hel förtjusta, värkligen ett lätt och snabbt recept. Tack för ett bra recept Tine

    Katja1 13 juli 2008

    jättegod gratäng, billigt, lättlagat och supergott tack för receptet Katja

    stinchene 17 juli 2008

    Jättegod gratäng som var enkel att laga.

    svepe 6 augusti 2008

    Jag lagade rätten när jag hade främat och alla tyckte att det var gott. Tack Lena

    flabban 21 augusti 2008

    En jättegod gratäng och bra när man kan förbereda den. Kommer att göra den fler gånger och även prova andra grönsaker i botten på formen. Det blir säkert gott det också.

    mira-46 9 september 2008

    Den var jättegod och gick enkelt och snabbt att göra

    Annlis 12 oktober 2009

    Smakade kanon bra, kommer snart göra den igen. :D

    Ariel 23 maj 2010

    Det blev en hel del vätska av tomatkrossen i botten av formen och det såg inte så aptitligt ut. Helt okej vardagsmat, men inget jag skulle bjuda mina gäster på.

    Carpediem76 8 december 2010

    Vi hade inte någon krossad tomat hemma så vi använde en burk Dolmio orginal, och drog ner på kryddningen eftersom den redan är kryddad och det blev jättegott. Kommer vi att göra fler gånger. Vi hade även en kall sås till, gjord på creme fraich, majonäs, vitlök, italiensk sallads krydda och lime, den passade jättebra.

    Nipaxon22 22 januari 2012

    112 kCal/100g

    peter_karlsson_3158 9 mars 2014

    smaken var god!!!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben