Smakrik köttfärs- och risgratäng

Serverar: 4 portioner

En egenkomponerad rätt som har smak av bacon, senap och champinjoner.

Ingredienser

  • 3 port kokt ris
  • 400 g köttfärs
  • 140 g bacon
  • 8 champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Vegeta allkrydda
  • 3 dl riven ost
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Dela baconet i små bitar och fräs upp. Skiva champinjonerna, hacka löken och tärna paprikan och låt steka med. Pressa i vitlöksklyftorna och blanda i senap och grädde och låt koka upp. Salta och krydda . Bryn färsen och krydda. Blanda i baconröran och koka upp.
    2. Bred ut riset i en smord eldfast form. Häll på köttfärsröran och strö över riven ost. Gratinera i 200 grader i ca 45 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ingbrittan 11 december 2011

    Så himla gott !!!!!!!!!!! Detta blir en femma, för mer finns ju inte.

    Mariadani 13 mars 2013

    Testade detta ikväll.. Fast jag hade inga champinjoner...ingen dijonsenap (tog vanlig senap) och inte rätt kryddor heller.. haha.. nästan som ett nytt recept. Men både jag och sambon blen överaskade över hur gott det var! detta kommer finnas på menyn flera gånger.. och då med rätt grejer för då blir det nog ännu godare! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben