Köttfärs- och purjopanna

Serverar: 4 portioner

Denna goda och lättlagade köttfärsrätt är smaksatt med citrongräs som bidrar med en härligt fräsch smak. 333 kcal/portion

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stjälk citrongräs
  • 2 msk smör
  • 500 g mager köttfärs
  • ½ dl torr sherry
  • 2 msk soja
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ tsk mald koriander
  • 1 nypa kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansa purjolöken och dela på längden, skölj väl och skär diagonalt i 2 cm stora bitar. Skala moroten och skär den i fina strimlor.
    2. Skala vitlöken och hacka den fint. Skär av rotfästet på citrongräset och ta av de yttre hårdaste bladen. Hacka den inre, mjuka delen fint.
    3. Hetta upp smöret i en stor teflonstekpanna och stek färsen tills all vätska har ångat bort. Smula under tiden färsen med en gaffel.
    4. Tillsätt vitlök och citrongräs och fräs under omrörning. Blanda ner purjo och morot och häll på sherry, soja och grönsaksbuljong. Blanda väl och rör om ordentligt i botten av stekpannan. Lägg på locket och låt puttra 10 minuter tills purjon är mjuk.
    5. Smaka av med salt, peppar, koriander och kajennpeppar. Servera med ris, äggnudlar eller vitt, osötat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben