Köttfärs- och potatisgratäng

Serverar: 8 portioner

En värmande kött- och potatisrätt som gjord för söndagsmiddagar under vinterhalvåret.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 0,6 kg nötfärs
  • 2 msk vetemjöl
  • 800 g krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 krm riven muskot
  • 3 dl vitt vin
  • 1 kg potatis
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Hacka löken och bryn i smöret i en stor stekgryta. Lägg i köttfärsen och mosa sönder den, bryn köttfärsen. Strö över mjölet, tillsätt tomater och kryddor. Häll i det vita vinet och låt allt koka i 10 minuter på svag värme. Skala potatis och skär i tunna skivor. Smörj en ungssäker form. Varva potatis och köttfärs. Avsluta med köttfärs. Salta.
    3. Blanda grädde med den rivna osten och häll över. Grädda ungefär 50 minuter mitt i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    svepe 16 augusti 2008

    Jag gjorde den i går och den gick hem. min barn tyckte om den, mycket god. kommer att göra den igen.Tack svepe

    famsallstrom 15 september 2008

    Gott och mättande. Här kan tiden i ugnen variera beroende på vilken sorts potatis du har. Jag hade en fast potatis som inte ville bli färdigkokt så jag fick täcka formen med folie tills potatisen kändes ok.

    BarbroNelson 22 september 2011

    detta var inte gott, smaklöst la till en massa kryddor och fond för att få den mustig. potatis blev aldrig färdig, trist middag!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben