Sätt på ugnen, 225 grader. Skala och skiva potatisen ganska tunt, smörj en form med smör. Lägg i potatisen, salta och peppra, pressa i två vitlöksklyftor häll i grädden och mjölken. Vätskan ska täcka över potatisen, för såsigare konsistens tillsätt mer vätska.
Hacka löken och bryn den lite i en stekpanna innan du tillsätter köttfärsen och steker vidare.
Pressa i resterande två klyftor vitlök. Krydda rikligt med Kockens Stek- och Grillkrydda.
Blanda köttfärsen och potatisen i formen tillsätt därefter vätskan, sätt in i ugnen i 225 grader i 40 minuter.
Ta ut gratängen och sätt på den rivna osten, stoppa tillbaka i ca 10 minuter tills gratängen har fått en gyllene färg och potatisen är mjuk.
Ta ut gratängen och sätt på folie och låt gratängen vila i ett par minuter innan den är klar att ätas.
Blandar du köttfärsen ner i potatisen, eller lågger som ett lag ovanpå?
Jag blandar potatis och köttfärsröran