Köttfärs- och squashpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 50 minuter

För att göra pajen än mer matig kan man t.ex lägga till bacon.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 squash
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g blandfärs
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 msk persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda samtliga ingredienser i pajdegen. Tryck ut degen i en löstagbar form. Låt stå kallt i cirka 30 min. Förgrädda i cirka 15 min.
    2. Fräs köttfärs, lök och vitlök, smula ner buljongtärning. Lägg i squashen och persilja mot slutet. Salta och peppra. Lägg fyllningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde och ost och häll blandningen över pajen.
    3. Garnera eventuellt med skivad squash. I ugnen cirka 25 min, 250 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    rollsbo 21 maj 2013

    Mycket gott blev det! Bytte ut vetemjöl mitt rågsikt och grahamsmjöl för lite nyttigare alternativ :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben