Köttfärs- och pastasoppa

Serverar: 4 portioner

På 1970-talet när jag pluggade i Uppsala och innehållet i portmonnän var tunn, var det här en ganska billig, snabb, lätt och mättande soppa med en bit "pain riche" att doppa i soppan. Till helgen upphottad med ett glas billigt vin... :-)

Ingredienser

  • 1 burk, 300 g köttfärssås
  • 1 burk, 400 g tomatjuice
  • 3 dl buljong, av tärning
  • 1 tsk paprikapulver
  • Rosmarin, timjan eller oregano, efter smak
  • ¾ dl okokt pasta, som du tycker om
  • Klippt persilja
  • Riven god ost
  • Instruktioner

    1. Koka upp köttfärsås, tomatjuice, buljong och paprikapulver i en gjutjärnsgryta. Tillsätt pasta och koka soppan tills pastan är färdigkokt. Tillsätt de kryddor du föredrar. Rör om väl. Strö över persilja och den rivna goda osten.
    2. Servera rykande varm med "pain riche" och till helgen ett gott vin ;-)

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben