Köttfärs- och bacongratäng

Serverar: 4 portioner

Gjord med Lindahls turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt.

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt, turkisk eller grekisk
  • 500 g köttfärs
  • 140 g bacon
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 6 msk chilisås
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 400 g champinjoner på burk, skivade
  • 50 g riven ost
  • 400 g pastaskruvar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Tärna bacon. Bryn bacon, köttfärs och champinjoner.
    3. Krydda med vitlök, salt och peppar.
    4. Koka pastan och låt rinna av. Koka upp grädde, tillsätt yoghurt och chilisås. Blanda allt och häll i en stor gratängform. Strö ost över gratängen.
    5. Grädda i ugnen vid 200 grader i ca 40 minuter tills osten har smält och fått fin färg.
    6. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4-5
    3

    Kommentarer (2)

    peter_karlsson_3158 20 februari 2014

    Riktigt mumsigt och kommer göras fler gånger.

    peter_karlsson_3158 22 februari 2014

    Mycket gott...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben