Bacongratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god gratäng med sting i.

Ingredienser

  • 2 pkt bacon a`140 g
  • 4 port pasta
  • 2-3 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl tomatpurè
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk timjan
  • ½ krm cayennepeppar
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet. Skala och strimla morötterna, Skölj och strimla purjolöken.
    3. Fräs baconet i en panna i sitt eget fett. Tillsätt grönsaksstrimlorna och låt dem fräsa med. Pressa i vitlöken.
    4. Tillsätt mjölk och grädde och tomatpuré. Krydda med lagerblad och timjan och cayennepeppar och salt och svartpeppar.
    5. Lägg hälften av pastan i en ugnsäker form. Häll på baconröran. täck med resten av pastan. Strö över osten.
    6. Gratinera i ugn ca 15 minuter. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4-5
    3

    Kommentarer (1)

    ingja17 4 maj 2011

    ska just prova detta recept, men undrar hur mycket mjölk det ska vara det framgår inte i receptet?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben