Bacongratäng

Serverar: 4 portioner

Riktigt gott tycker jag...

Ingredienser

  • 2 pkt Scan Piggham bacon á 140 g
  • 4 port pasta
  • 2 - 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl sojamjölk eller matlagningsgrädde
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk timjan
  • ½ krm cayennepeppar
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    3. Strimla baconet.
    4. Skala och strimla morötterna, skölj och strimla purjolöken. Fräs baconet i en panna i sitt eget fett. Tillsätt grönsaksstrimlorna och låt dem fräsa med.
    5. Pressa i vitlöken. Tillsätt mjölk/grädde och tomatpuré.
    6. Krydda med lagerblad, timjan, cayennepeppar, salt och svartpeppar.
    7. Lägg hälften av pastan i en ugnssäker form.
    8. Häll på baconröran.
    9. Täck med resten av pastan. Strö över osten.
    10. Gratinera i ugn ca 15 minuter.
    11. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4-5
    3

    Kommentarer (8)

    lindakh 16 april 2009

    Dette var kjempegodt! Kjapt og enkel og lage. Kan anbefales på det sterkeste:)

    Sokie 18 april 2009

    Tack för tipset, det var väldigt enkelt och väldigt gott!

    labanclara12 9 maj 2009

    Jättegod!!! Enkel att göra!! Barnen älskade den!!

    Plupp67 18 oktober 2009

    Har idag gjort denna goda gratäng. Hela familjen tyckte den supergod.

    anmit 9 juli 2010

    Enkelt och väldigt gott! Har i bland vid tidsbrist serverat röran vid sidan om pastan och hoppat över "gratängbiten". Fungerar utmärkt!!

    Gul13 7 februari 2011

    Tack för ett gott recept. Rekommenderas varmt.

    christincarlsson 18 maj 2011

    Lärr och god

    Dansmyran 11 maj 2016

    Väldigt gott :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben