Hittade bacon i frysen och tänkte göra carbonara, men grädden lyste med sin frånvaro så det blev till att kolla matkällaren och ta det jag hittade, passerade tomater :)
Ingredienser
6 portioner pasta
420 g bacon (3 pkt)
5 dl gröna ärtor
5 dl passerade tomater
3 tsk himalayasalt
2 msk hackad persilja
2 tsk muskot
1 msk grovmalen svartpeppar
2 msk maizena redning
Smör att smörja formen med
Instruktioner
- Knäpp igång ugnen på 200*C.
- Smörj en gratängform. Strimla baconet och knaperstek det.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda bacon, den kokta pastan och gröna ärtor i exempelvis pastakastrullen.
Bred ut i den smorda formen.
- Häll passerade tomater i en kastrull, vispa i salt, persilja, muskot och svartpeppar. Koka ihop, vispa i redningen.
- Fördela såsen jämt över pastaröran.
Ställ in i ugnen och grädda i ca 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)