Pasta och bacongratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Hittade bacon i frysen och tänkte göra carbonara, men grädden lyste med sin frånvaro så det blev till att kolla matkällaren och ta det jag hittade, passerade tomater :)

Ingredienser

  • 6 portioner pasta
  • 420 g bacon (3 pkt)
  • 5 dl gröna ärtor
  • 5 dl passerade tomater
  • 3 tsk himalayasalt
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 tsk muskot
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk maizena redning
  • Smör att smörja formen med
  • Instruktioner

    1. Knäpp igång ugnen på 200*C.
    2. Smörj en gratängform. Strimla baconet och knaperstek det.
    3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda bacon, den kokta pastan och gröna ärtor i exempelvis pastakastrullen. Bred ut i den smorda formen.
    4. Häll passerade tomater i en kastrull, vispa i salt, persilja, muskot och svartpeppar. Koka ihop, vispa i redningen.
    5. Fördela såsen jämt över pastaröran. Ställ in i ugnen och grädda i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben