Bacongratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Görs med fördel på kallt ris. Kanske blev det lite över igår? Lite av ett man-tager-vad-man-haver recept. Byt ut och blanda lite som du vill.

Ingredienser

  • 4 port kokt ris
  • 2 paket bacon á 140g
  • ½ purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g fetaost
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1-1½ tsk sambal oelek
  • Ev lite riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg riset i en gratängform. Hacka ner purjolök, paprika och finhacka vitlöken. fördela över riset. Smula feta över grönsakerna.
    3. Blanda grädden med sambal och ev riven ost om man vill ha det mer krämigt, häll över de andra ingredienserna. Lägg ut bacon ovanpå.
    4. In i ugnen tills baconet är färdigt, ca 20 min.
    5. Servera med lite grönsallad.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4-5
    3

    Kommentarer (2)

    BooBooKitty 24 september 2009

    Testade denna idag .. "tager-vad-man-haver" .. jovars, det är ju trots allt den 24:e ;P min varient blev: - purjo - vitlök - fetaost - sambal + en gul paprika + vanlig gullök massa vispgrädde istället för matlagningsgrädde. Riktigt riktigt riktigt gott var det i alla fall!!! Kommer nog bli lite då och då med olika variationer =)

    The_mama97mia 16 februari 2011

    Tack för ett bra recept på vad göra med överblivet ris! Jag hade rester av stekt lövbiff som fick ersätta bacon. Det här är sparat och kommer göras fler gånger - säkerligen med variation!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben