Köttfärs och potatismosgratäng

Serverar: 3-5 portioner

Tid: 30 minuter

Smidig och god maträtt som passar både stora som små.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 tsk salt
  • Peppar och/eller pepparmix
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • Ca 2 dl vatten
  • 4 port potatismos
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Bryn färsen. Lägg i lök och champinjoner och låt bryna med en stund. Salta, peppra och rör i tomatpurén. Strö på mjölet och späd med vattnet. Låt röran puttra några min. Tillsätt ev. mer kryddor. Häll färsen i botten på en smord ugnsform. Bred på moset och strö på osten. Gratinera i 250 grader i ca 15 minuter. Servera t.ex. vitlöksfrästa brytbönor och tomater till

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    biffen182 27 januari 2010

    det var jättegott! jag gjorde egen potatismos, för det blir mycket godare då. annars smakar det skolmat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben