Köttfärs & rotfruktssoppa

Serverar: 4 portioner

Snabb, god och enkel

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri, ca 50 g
  • 1 bit kålrot, ca 50 g
  • 1 gul lök
  • 1,5 msk matfett
  • 400 g köttfärs
  • 1,5 l buljong (ev. vatten + tärning)
  • ca 0,5 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • kryddor efter smak, t ex hackad persilja, cayenne, paprikapulver
  • Instruktioner

    Skala och strimla rotfrukterna, samt löken och stek i lite matfett så att de blir "glansiga". Lägg över i en skål och stek sedan köttfärsen i resterande fett. Blanda i rotfrukterna. Häll på buljongen. Salta och peppra. Låt koka upp och sjuda en stund, ca 5 min. Servera med bröd ost och korv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben