Köttfärs under gyllene täcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Omtyckt rätt med allt i ett, serveras med grönsallad och knäckebröd

Ingredienser

  • 8-10 st potatisar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Muskot
  • 1 st äggula
  • 500 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • Svartpeppar
  • 200g skivade champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 msk ketchup
  • 2t sk worchestersås
  • 2-2½ dl vatten
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Gör ett potatismos och krydda med muskot ,salt, vitpeppar. Rrör i en äggula på slutet.
    2. Bryn färsen och smula den till en grynig massa. Stek lök och champinjoner lätt. Strö mjöl över köttfärsen och blanda i lök och champinjonerna, späd med vattnet blanda i worchwstersås, kechup,salt och svartpeppar och rör om. Låt det småputtra i 5-10 minuter.
    3. Häll köttfärsblandningen i en smord ungsfast form och bred moset över, strö på riven ost. Gratinera i ugn 225 grader i 10 minuter eller tills den har fått en gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 21 oktober 2008

    Jättegott. Gjorde en annan presentation av rätten. Spritsade moset på sidorna och lade köttfärsblandingen i mitten. Mycket lyckat. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben