Köttfärsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och god köttfärssås som gärna serveras med spagetti och smörgåsgurka.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g krossade eller passerade tomater
  • ½ dl Heinz chilisås
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ krm svartpeppar
  • ½-1 tsk grillkrydda
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Hacka löken. Fräs köttfärsen i smöret. Tillsätt den hackade löken. Skala vitlöksklyftan och pressa ner den i färsen. Låt löken fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, chilisås och köttbuljongtärning.
    2. Sätt lock på och låt koka ihop några minuter så att köttbuljongtärningen smälter. Häll i grädden och kryddorna. Låt köttfärssåsen koka ihop en stund utan lock tills den blir lagom tjock i konsistensen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hejthem 22 mars 2012

    väldigt gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben