K's köttfärsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Enkel och lättlagad köttfärssås, perfekt för studentens storkok. Smakar jättebra vid uppvärmning i lunchrummet dagarna efteråt.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs (svensk!)
  • 2 dl passerade tomater
  • Ca 3 vitlöksklyftor (ev. ~1 tsk vitlökspulver)
  • Ca ½ gul lök (ev. ~1 tsk lökpulver)
  • 10 blad färsk basilika
  • 2 krm vitvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Ev ½ tsk oregano
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen, krydda med salt och peppar. Använder du pulver så släng i lök- och vitlökspulvret nu. Tillsätt tomaterna följt av lök och vitlök. Riv basilikabladen fint och släng ner dem. Rör om och tillsätt vinäger. Smaka av, salta och tillsätt mer av vinägern eller någon annan krydda du skulle vilja ha mer av. Oregano fungerar bra i såsen, även om jag själv oftast hoppar över den. Servera med pasta i vilken form som helst.
    2. Tjoff! Så lätt var det! Dubbla ingredienserna för ett storkok som räcker länge!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben