Köttfärsbiffar med crème fraichesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagat och mycket gott.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs eller älgfärs
  • 2 ägg
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk potatismjöl
  • ½ riven lök
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 krm vitpeppar
  • Sås
  • 3 dl grädde (går bra med mellan- eller matlagningsgrädde)
  • Lite soja
  • 1 burk crème fraiche med smak av soltorkade tomater och fetaost eller creme fraiche med kantarell och cognac
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop köttfärsen till biffar och bryn dem 3-4 minuter på varje sida. Lägg biffarna på ett fat.
    2. Slå sedan på grädden, sojan och crème fraichen i stekpannan och vispa ihop. Lägg i biffarna igen och låt puttra några minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben