Köttfärsfyllda pannkakor

Serverar: 4 portioner

Stora, frasiga pannkakor fyllda med en god köttfärsröra under ett lockande osttäcke.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 - 2 msk smör eller margarin
  • Fyllning
  • 1 - 2 msk smör eller margarin
  • 250 g nötfärs
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm senapspulver
  • Ostsås
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl tjock grädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl riven ost
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Vispa upp äggen i en skål, tillsätt hälften av mjölken samt vetemjöl och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt salt och resten av mjölken. Värm lite matfett i en stekpanna och grädda 12 pannkakor. Låt dem kallna ovanpå varandra.
    2. Bryn matfett i en gryta och smula ner köttfärsen. Skiva purjolöken och tillsätt den samt salt, paprika- och senapspulver. Låt allt sjuda några minuter under lock. Sjud sedan utan lock tills skyn kokat in. Rör om ofta.
    3. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop dem. Smörj ett fat och lägg i pannkakorna.
    4. Häll mjölk, grädde och vin till såsen i en kastrull. Tillsätt vetemjöl, ost och salt och låt koka upp under ständig omrörning till en fin och jämn sås. Häll den över pannkakorna och gratinera i 225 grader, cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    kafferasten 7 november 2008

    Så gott.. de ska jag göra i kväll till kvällens Idol-2008. Tack för det:-) /Pialotta

    evaldo 24 november 2008

    Hej. Jag har gjort dina fyllda pannkakor i dag. De blev hur goda som helst. Lägger in bild också, hoppas du inte misstycker?

    recepttorka 27 januari 2010

    Låter gott, ska jag prova :) Är det jag somser galet eller är det helt fel bild? Mia.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben