Köttfärsfyllda skinkrullar

Serverar: 6 portioner

Har fått receptet av min mormor för många år sedan. Jättegod bjudrätt.

Ingredienser

  • 12 stora skivor rökt skinka
  • 300 g fläskfärs (kalvfärs)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk aromat
  • 2 krm svartpeppar
  • ev 1 tsk basilika
  • 1 ägg
  • (Eller gör helt enkelt din vanliga köttbullesmet.)
  • 1 paket Blå Bands svampsås (3 påsar/paket)
  • Instruktioner

    1. Blanda allt utom skinkan till en smet. Lägg också oliver eller soltorkade tomater och/eller fetaost eller grönmögelost i smeten. Katrinplommon är också gott.
    2. Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda eller liknande. Fördela smeten på skinkan och rulla ihop till rullar. Lägg i en eldfast form.
    3. Gör en svampsås t ex Blå Bands om du inte vill göra den själv. Alt rödvinssås eller annan sort som du gillar. Häll såsen över skinkrullarna.
    4. Strö över 50-100 g riven ost. Gratinera 30-35 minuter i 175°. Servera med potatis eller ris och varma grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    petruuus 21 december 2009

    Hur länge ska det gratineras och på hur hög värme ?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben