Köttfärsfyllda paprikabåtar
Istället för att fylla hela förvällda paprikor, delar jag paprikan på mitten, fyller med köttfärs och gratinerar den i ugnen. Jag tycker att det är godare med krispigare paprika men vill man kan man alltid förvälla den i lättsaltat vatten i 5 minuter.
Ingredienser
5 paprikor
500 g blandfärs
3 msk tomatpuré
1 dl kokat ris
Cayennepeppar
Soja
Chilipulver
2 msk kycklingfond
1 dl vatten
Salt
Peppar
Gratängost
Instruktioner
- Skölj och dela paprikorna i halvor. Rensa ut kärnor samt skär bort det vita.
- Bryn köttfärsen
Blanda ner tomatpuré, ris, kryddor, fond och vatten. Låt röran koka ihop.
- Fyll paprikorna med röran, toppa med ost.
- Servera med sallad
Liknande recept
Kommentarer (0)