Köttfärsfyllda paprikabåtar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Istället för att fylla hela förvällda paprikor, delar jag paprikan på mitten, fyller med köttfärs och gratinerar den i ugnen. Jag tycker att det är godare med krispigare paprika men vill man kan man alltid förvälla den i lättsaltat vatten i 5 minuter.

Ingredienser

  • 5 paprikor
  • 500 g blandfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl kokat ris
  • Cayennepeppar
  • Soja
  • Chilipulver
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Gratängost
  • Instruktioner

    1. Skölj och dela paprikorna i halvor. Rensa ut kärnor samt skär bort det vita.
    2. Bryn köttfärsen Blanda ner tomatpuré, ris, kryddor, fond och vatten. Låt röran koka ihop.
    3. Fyll paprikorna med röran, toppa med ost.
    4. Servera med sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben